Vill du få våra aviseringar via Kivra? Fyll i formuläret på kontaktsidan!

Toppbild
Skorstensfejarmästare har sedan länge besiktigat eldstäder och skorstenar. För att bättre möta kundernas och samhällets krav har vår branschorganisation utvecklat konceptet SSR GODKÄND. Läs mer om detta nedan och tveka inte att höra av dig om du har några funderingar.
Uffe Sotare utför SSR Godkänd brandskyddskontroll

Minska brandrisk med SSR godkänd besiktning av skorstensfejare

SSR GODKÄND har flera syften. Först och främst är det en kvalitetssäkring av utförandet. Mästarna ska bedöma lika, utföra besiktningen lika och protokollera lika. Sedan är det en kvalitetsökning. Det finns mycket som kan orsaka en brand, men det våra skorstensfejarmästare kan förebygga, ska förebyggas. SSR GODKÄND får bara utföras av företag som är anslutna till SSR Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund. Endast företag som redan är behöriga för brandskyddskontroll kommer ifråga. Brandskyddskontroll får endast utföras av utbildad skorstensfejarmästare.

Se film om SSR Godkänd Besiktning Se vår prislista här för SSR besiktning
Statuskontroll av skorsten och eldstad

Statuskontroll på skorsten av sotare för en säker anläggning

Är det dags för underhåll av skorsten och eldstad? Eller är det kanske rentav redan gjort? Med sotarens statuskontroll och funktionsundersökning får du klara besked om hur uppdraget blivit utfört av muraren, kakelugnsmakaren eller skorstenstätaren. Du får ett kvitto på hur din anläggning fungerar.

Bra att veta för din trygghet, komfort och plånboks skull.

Skicka förfrågan om statuskontroll
Installationsbesiktning

Installationsbesiktning av eldstad & skorsten med certifikat

Det finns två sätt att göra rätt. Det ena är att bygga som vi alltid gjort i Sverige – med hjälp av hantverkskunnande och traditioner. Det kallar vi för att eldstaden och skorstenen har beprövade egenskaper. Det andra sättet är att köpa ett färdigt system eller färdiga komponenter som sätts samman till en eldstad eller skorsten. Dessa metoder har ett
certifikat som visar egenskaperna. Vi inom sotningen säger då att eldstaden och skorstenen har bestyrkta egenskaper. Med vår Installationsbesiktning får du ett kvitto på att din nya eldstad och skorsten har byggts på rätt sätt.

Skicka förfrågan för installationsbesiktning
Överlåtelsebesiktning

Besikta skorsten & eldstad vid överlåtelse av bostadsrätt & hus

Är du spekulant på ett hus eller en bostadsrätt? Överlåtelsebesiktningen är vår mest omfattande besiktning och visar vad du kan förvänta dig av eldstadens och skorstenens tekniska status. Vi utgår från hur den nuvarande eller den tidigare ägaren har använt eldstaden och vilka underhållsåtgärder som vidtagits. Vi jämför skicket med liknande eldstäder och skorstenar av samma ålder. Därefter gör vi en riskanalys som tillsammans med besiktningsresultatet ger dig ett bra förhandlingsläge när priset ska diskuteras. Med sotarens överlåtelsebesiktning vet du vilka underhållsåtgärder som behövs göras.

Skicka förfrågan om överlåtelsebesiktning
Uffe Sotare utför sprängbesiktning

Sprängbesiktning av skorsten

Ska det utföras arbeten i ditt närområde som skapar vibrationer? Med sotarens sprängbesiktning – som utförs före och efter arbetena – får du ett vakande öga så att din kakelugn eller skorsten inte drabbas av eventuell sprickbildning. Vid sprängning besiktigas normalt byggnader och andra anläggningar på berggrund inom 50 meter från sprängningsplatsen och inom 100 meter om grundläggningen är på lera. Besiktningen definieras som syneförrättning och utförs alltså okulärt. Till viss del kan även optiska instrument användas, för att få en bättre blick i utrymmen som ögat inte uppfattar. Utöver okulär kontroll är det vanligt att täthetsprova anläggningen.

Skicka förfrågan om sprängbesiktning
Se filmen om SSR Godkänd besiktning

Hur kan vi hjälpa dig?

Under fliken Tips & Råd hittar du svar på många vanliga frågor. Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll – eller har du övriga frågor, fyll i nedanstående så återkommer vi till dig (vanligtvis inom 24 timmar).

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar mellan 08.00 och 15.00 på tel 0171-272 10

kundtjänst Skorstensfejarmästare Ulf Öberg AB    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.