Tillbaka till hemsidan
Aktuellt

Möt Enköpingssotarna som rustat för framtiden

Under hösten 2021 gick flyttlasset för teamet hos Ulf Öberg AB. Efter drygt två årtionden i källaren på Torggatan i Enköping kunde den nya sotarkammaren på Kvartsgatan invigas. Med dryga 300 toppmoderna kvadratmetrar är kontor och verkstad integrerat – med ett nytt tänk för den egna arbetsmiljön och med en bättre tillgänglighet för besökarna.

Det nya läget på Kvartsgatan, i företagsparken Stenvreten, skapar ett strategiskt läge för sotarna i Enköping och Håbo. Sotarkammaren ligger bara någon minuts bilfärd från E18, det viktiga nav som förbinder regionen med huvudstaden i öster. Förutom det lagstadgade arbetet med sotning och brandskyddskontroll i Enköping och Håbo kommuner är just Stockholm en viktig marknad, inte minst vad gäller ventilationsrengöring och OVK-besiktningar.
– Satsningen med våra nya lokaler är ett av många steg vi tar för att bättre kunna möta framtiden – som en ännu mer attraktiv arbetsgivare och som en starkare aktör för kunderna, säger skorstensfejarmästare Ulf Öberg.

Häng med in bakom kulisserna på Kvartsgatan!

En visuell satsning – men också en fråga om arbetsmiljö
Efter två årtionden, en trappa ned i mörka och trånga källarutrymmen, på Torggatan är inte minst det visuella intrycket ett riktigt lyft. Med den nya entrén i markplan, och med parkeringsplatser precis framför dörren, känns det både enkelt och välkomnande att hälsa på.
Samtidigt har arbetsmiljön fått sig en rejäl uppdatering. De nya miljözonerna, bestående av slussar med tvättstationer och dammsugare, hindrar att sot och smuts förs vidare in i lokalerna. Garage och verkstad är smidigt samlat på entréplanet och en trappa upp väntar det kombinerade fika- och mötesrummet. Med ett nytt, fräscht kontorslandskap integreras också den nya tidens arbetsmetodik bättre. Borta är gamla otympliga arkivskåp – nu scannas istället dokumenten in och med uppkopplade verktyg behöver medarbetarna inte ens komma in på kontoret för att skriva sina protokoll.
– Men vi samlas här ändå om eftermiddagarna, avslutar Ulf Öberg. I den nya miljön har det blivit både trevligare och enklare att mötas upp över en fika. Inte minst är det så mycket roligare nu att bjuda in såväl kunder som de som är nyfikna att jobba hos oss.

Med ny teknik, spjutspetsutbildningar och nya rutiner kan vi bättre möta kunden.

Förutom det rent visuella händer det också mycket spännande bakom kulisserna hos Ulf Öberg AB. Sedan ett par år tillbaka ingår Ulf Öberg AB i SoVent Group, som är den ledande aktören inom sotnings- och ventilationsbranschen, med verksamhet från Skåne i söder till Västerbotten i norr. Inom koncernen har man bland annat en egen skola, SoVent Academy, som kontinuerligt förser medarbetarna med uppdaterade kunskaper – inte minst inom nya tjänsteområden.
– Vi vill naturligtvis vara det första valet för våra kunder. En stor del av verksamheten består av kontrakterade uppdrag, t ex inom sotning och brandskyddskontroll, men även där kan – och bör vi – hela tiden arbeta för att göra jobbet ännu bättre. Det kan vi göra genom att satsa på ny teknik, kompletterande spjutspetsutbildningar och att införa nya rutiner för att bättre möta kunden.